Rólunk - gölbasi.hu

Vitézei
Gölbasi
Gölbasi Askerler Dernegi
Egyesület
Tartalomhoz ugrás
Névjegy

Az egyesület neve (Gölbasi) Tata török kori nevéből ered, melynek jelentése: tóföle, tómelléki.

GÖLBASI VITÉZEI EGYESÜLET
TATA VÁRÁNAK JANICSÁRJAI

A Gölbasi Vitézei Egyesület tagjai 2009-ben fogtak össze, hogy a 16-17 század katonai hagyományait felélesszék és a középkori harcmodort és a végvári életet bemutathassák, ápolhassák. Az egyesület tagjainak és minden érdeklődőnek lehetőséget kívánunk teremteni, hogy magas fokon ismerhessék meg és sajátíthassák el a nevezett kor élet módját és fegyver használatát. A középkori magyar és török világ megismerése, viszonyainak feltárása, kulturális értékeinek bemutatása, találkozók szervezése egyik fő feladatunk.
Rekonstruálni a történelmet élethűen, megismerni az egykor szembenállókat. A közös múltunk értékelése megismerése vezet a mai világ jobb megértéséhez.
Bemutatóinkon török katonai tábort és kíséretét tudjuk megjeleníteni. Harcosaink fegyver ismeretet és harci bemutatót tartanak. Más csapatokkal felvesszük a harcot az adott hely szellemének megfelelően. Korabeli ágyúinkkal, puskáinkkal, kardokkal, lófarkas lándzsákkal stb… harcolunk azokban a korhű ruhákban, amelyek szintén a 16.-17. ik századot idézik. Tábori életünk kedves színfoltja - igény szerint a kávépörkölés és kávéfőzés és török kávékínálás a rendezvény látogatóinak. Létszámunkat az előzetes egyeztetések alapján határozzuk meg.
Az elmúlt években Magyarországon és külföldön részt vettünk több történelmi fesztiválon. Szívesen vállaltunk el olyan rendezvényt , ahol egyedül voltunk és bemutatónk és történelmi ismertetők volt a fő program. Eleget tettünk olyan meghívásnak is ahol 25 hagyományőrző csapattal működtünk együtt.
A megoldás az időutazásra:

Gölbasi Vitézei Egyesület-Tata Várának Janicsárjai
Gölbasi Askerler Dernegi
Vissza a tartalomhoz